Veel gestelde vragen

We beantwoorden alle vragen over onze tandarts praktijk of over de behandelingen graag. Daarover kunt u altijd contact opnemen. Want we vertellen graag wat we doen en waarom. Hieronder treft u antwoord op de meest gestelde vragen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?

Over het algemeen adviseren we om ieder half jaar op controle te komen. Zo zien we problemen op tijd en kunnen vervelende behandelingen of hoge kosten vaak voorkomen worden. Patiënten met een gebitsprothese adviseren we één keer per jaar op controle te komen. Neem vooral ook uw kinderen mee. Het liefst al vanaf het moment dat de eerste tand is doorgekomen.

Wanneer neem ik mijn kinderen mee naar de tandarts?

Vanaf de komst van de eerste tand adviseren wij om kinderen mee te nemen naar de tandarts. Dan kunnen ze op speelse wijze met ons kennismaken en wennen aan de omgeving, de stoel, de instrumenten en wordt het ook voor hen een vertrouwde plek. Daarbij kan het risico op gaatjes worden ingeschat, maar wordt er ook gekeken naar duimen, spenen en andere mondgewoontes. De tandarts zorg voor kinderen onder de 18 jaar valt onder uw basisverzekering.

Is elektrisch poetsen beter?

Vaak wel. Maar ouderwets ‘met de hand’ poetsen kan net zo goed zijn. Het draait allemaal om de juiste techniek en goed gebruik van het materiaal. Wij helpen graag met instructies en tips om thuis goed voor uw gebit te zorgen.

Waarom zou ik kiezen voor Mondzorg Kerckebosch?

Alles draait om u en uw gebit. Wij hebben veel aandacht voor patiënten en behandelen zoals we zelf behandeld willen worden. Daarbij werken we met fijne apparatuur en goed opgeleide mensen in een ontspannen sfeer. Door onze persoonlijke benadering maken wij verschil. We willen u een fijne plek en prettige tandarts ervaring bieden. Het liefst zien wij u, jaar in jaar uit, terug met een gezonde glimlach.

Hoe zit het met de verzekering voor tandartskosten?

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd via de basisverzekering, met uitzondering van kronen, bruggen, beugels en implantaten. Tandartskosten voor kinderen vallen ook niet onder het eigen risico. Voor volwassenen wordt maar een beperkt deel van de behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering, waaronder klik- en kunstgebitten en bepaalde chirurgische hulp. U kunt er daarom voor kiezen een aanvullende verzekering voor de tandarts te nemen. Of u zich aanvullend wilt verzekeren, en zo ja hoe uitgebreid, bepaalt u natuurlijk zelf. Wij adviseren enkel om goed te kijken of de premie in verhouding staat tot de kosten die u maakt bij de tandarts.

Moet ik mijn rekening zelf betalen?

Op de factuur ziet u welke kosten worden vergoed en welke kosten voor eigen rekening zijn. Als u aanvullend verzekerd bent dan zorgt ons administratiekantoor Anders Factoring ervoor dat we zoveel mogelijk kosten direct bij de zorgverzekeraar declareren. Maar blijft alert, de verantwoordelijk voor het betalen van de factuur ligt wel bij u.