Onze werkwijze

Controle

Graag zien we u (half) jaarlijks voor uw controle en als er problemen zijn bespreken we dat meteen.

  • we leggen uit wat we gezien hebben en wat we kunnen doen
  • hoeveel het kost
  • hoe lang de behandeling zal duren
  • wat u daarvan kunt verwachten
  • we maken een vervolg afspraak

Als bijzondere behandelingen nodig zijn, dan hoeft u niet zelf op zoek te gaan. Wij kunnen u doorverwijzen naar onder meer Kaakchirurgie / Orthodontie / Implantologie.

Voorkomen is beter

Omdat het gebit verbonden is met de rest van het lichaam zullen wij ook naar uw algemene gezondheid vragen. Zeker ook medicijngebruik houden we nauwkeurig bij. Dat is misschien een andere benadering dan u tot nu toe gewend bent. Door de verbinding te zoeken met andere zorgverleners zoals huisartsen, diëtisten, apothekers en verloskundigen kunnen wij u de beste mondzorg geven.

We willen dat u in de toekomst een gezonde mond heeft en behoud, met zo min mogelijk problemen. Daarom behandelen we niet alleen die pijnlijke kies of tand. We maken een zorgplan voor de korte én lange termijn. Daarbij hebben wij voor risicogroepen een gratis preventie meting. Daarvoor kunt u een afspraak bij ons maken op donderdag.

Wat kunt u zelf doen

Tijdens de afspraak leggen we graag uit hoe u alles goed kunt schoonhouden. Maar ook welke invloed een ongezonde mond op de rest van u lichaam heeft. Bijvoorbeeld wanneer u diabetes heeft, dan is uw tandvlees vaker ontstoken. Ook heeft voeding veel invloed op de conditie van uw gebit.

Door regelmatige controles, vroege diagnose en een goede reiniging voorkomt u veel onnodige behandelingen. Daar zetten wij op in, preventie noemen we dat.

Respect en veiligheid voorop 

Bij Mondzorg Kerckebosch is veel aandacht voor patiënten, omgeving en veiligheid. Daarom maken wij met u en met elkaar een aantal afspraken die gelden voor iedereen in onze tandartspraktijk. Zo maken we van Mondzorg Kerckebosch samen een fijne plek en prettige tandarts ervaring voor jong en oud. 

  • Respectvol met elkaar omgaan staat bij ons voorop. Agressief gedrag, fysiek en/of verbaal geweld, discriminatie, (seksuele) intimidatie of ander ongewenst gedrag wordt daarom niet geaccepteerd. Bij diefstal, vernieling en agressie doen wij altijd aangifte bij de politie. 
  • Wij creëren graag een omgeving van rust voor iedereen. Daarom vragen wij u bij een bezoek aan onze tandarts praktijk uw mobiele telefoon op stil te zetten.
  • Wij adviseren u om uw eigendommen niet onbeheerd achter te laten. Mondzorg Kerckebosch is niet aansprakelijk voor schade, diefstal of verlies van uw eigendommen.
  • Wanneer de door u gemaakte afspraak niet door kan gaan, geef dit dan telefonisch aan ons door op het telefoonnummer: 030-2006126. Dan kunnen we meteen kijken wanneer het u wel uitkomt. Dit is altijd gratis wanneer u dit minimaal 48-uur van tevoren doet.
  • Wij helpen graag zoveel mogelijk patiënten. Wanneer u een afspraak niet nakomt of u deze korter dan 48 uur van tevoren afzegt kunnen wij kosten in rekening brengen.

Privacy

De informatie over uw gebit en de historie van de behandelingen slaan wij op in onze computer. Natuurlijk is dit systeem goed beveiligd. Wij bewaren uw gegevens minstens 10 jaar. Op uw (schriftelijk) verzoek kunnen we deze doorsturen naar een andere tandarts of behandelaar. Hier gaan wij zeer zorgvuldig mee om, onder privacy vertellen we er alles over.